Hoe werkt het tijdens de Bergrace by Night?

Hoe werkt het tijdens de Bergrace by Night? Hoe wordt de tijdregistratie bijgehouden en wat zijn de parcours, waaruit gekozen kan worden? Je leest het in dit artikel.

Tijdregistratie

Nieuw: BibTag voor de tijdregistratie
Nieuwe technieken en wij gaan mee met deze nieuwe ontwikkelingen dankzij Mylaps Event Timing.
Onze jarenlange vaste partner voor de tijdregistratie. En daar zijn we content mee.
De groene, witte en gele Mylaps Chip voor de tijdregistratie gaan we niet meer gebruiken voor ons evenement.
Nieuw is dat een BibTag bevestigd wordt op de achterzijde van het startnummer. Voor meer dan 50% van de deelnemers aan de Bergrace by Night die voor het eerst meedoen is de deelname nu € 2,50 goedkoper geworden. Geen aanschaf meer van de groene chip. In vergelijking met de kosten bij het gebruik van een eigen groene chip (40%) zijn deze gelijk gebleven. Voor deelnemers die in het bezit zijn van een gele chip komt er iets bij.
De voordelen van de BibTag zijn. Geen gezoek meer in de envelop en het vergeten en verliezen van de Chip is niet meer mogelijk. Mits je het startnummer niet vergeet/verliest. Geen stress meer bij het vastmaken aan de schoen. Het startnummer moet nu altijd aan de voorzijde gedragen worden.
Bewaren. De groene en de gele chip zijn nog steeds bij vele andere loopevenementen bruikbaar.

Tijdregistratie op basis van netto tijden
In overleg met My Laps, onze vaste partner voor de tijdregistratie, worden de uitslagen opgemaakt op basis van Netto Tijden. Dat betekend dat voor iedereen de zuivere looptijd de uitslag gaat bepalen.
Opgelet: Het bovenstaande geldt niet voor de nummers 1 t/m 5 van elke afstand die als eerste over de finishlijn komen. Voor alle categorieprijzen gelden wel de Netto Tijden.
Een neutrale parcours zone
Om de veiligheid van de lopers op de 7,6 en 11,6 km en het verkeer te garanderen is er een neutrale parcours zone aangelegd bij de oversteek met de N 225 (Nude).
Over een aantal meters, op de Wageningse Afweg en de Zijdvang wordt deze gerealiseerd door aan weerszijde extra My Laps matten neer te leggen.
De gelopen of de wachttijd tussen deze twee matten wordt bij iedereen in mindering gebracht op de eindtijd. Dat betekend dat wanneer er gestopt moet worden i.v.m. het doorgaande verkeer o.a. de Bergrace bussen die op weg zijn naar de start geen invloed meer hebben op de einduitslag. Dus even moeten wachten is geen nadeel meer. Dankzij My Laps gaat het allemaal goed komen en is een veiligheidsprobleem opgelost.

Parcours

3,3 km
Het parcours is bijzonder en uitdagend. Via de ingang van Ouwehand Dierenpark naar het fietspad van de N225. Daar aangekomen linksaf, de Grebbeberg af langs de Erebegraafplaats. Een lange afdaling van 7% over het fietspad. Onder aangekomen direct linksaf de Cuneraweg op en volgen tot aan de Heimersteinselaan. Hier linksaf de Grebbeberg op met de 1000 brandende kaarsjes. Boven aangekomen rechtsaf naar de finish waar ook de start was. Een sterk afwisselend parcours ondanks de korte afstand met een paar flinke uitdagingen, zoals naar beneden – en naar boven lopen, bijna niets is vlak.

5,6 km
De start vindt plaats op de Marijkeweg in Wageningen voor het Rijn IJssel College. Via de Haarweg naar de kruising met de Zijdvang. Hier linksaf en na vijftig meter weer rechtsaf de Weidijk op. Aangekomen bij de grote weg (N225) rechtsaf over het fietspad en dan weer rechtsaf de Cuneraweg op. Na 650 mtr. linksaf de Heimersteinselaan, de laatste kilometer bergopwaarts door het bos naar de finish in Ouwehands Dierenpark. Dit deel op de Grebbeberg is verlicht met de 1000 kaarsjes.

7,6 km
De route van 7,6 km begint op de Markt in het centrum van Wageningen, om de kerk en voor het gemeente huis langs, via het Bowlespark naar de (Rijn) Dijk. Na ruim één km bij de Wageningse Afweg de Dijk weer af. Einde weg rechtsaf richting de oversteek N225 daarna via de Zijdvang naar de Weidijk 1e weg links. Vanaf dan is de route gelijk aan de 5.6 km.

11,6 km
De start van de 11.6 km is op de Markt van Wageningen. Het parcours loopt via het Bowlespark en via de Dijk richting Renkum. Voor het einde van de Dijk links af. Na de kruising met de Veerweg, via de Wilhelmina weg naar boven, een stevige klim. Aangekomen bij de Gen. Foulkes weg rechtsaf het fietspad op.
Bij de Nassaulaan, 1e weg rechts, rechtsaf en deze volgen tot dat je weer op de Gen. Foulkes weg uit komt.
Deze dan volgen naar boven tot de H. van Suchtelenweg, 1e weg rechts. Ook hier rechts af naar boven en weer naar beneden o.a. via de Westberg weg. Aangekomen bij de Veerweg rechts af en blijven volgen tot aan het begin van de Dijk. Over deze Dijk langs de haven en bij de 4e weg rechtsaf de Wageningense Afweg richting de kruising N225. Na de oversteek via de Zijdvang, tussen de weilanden door richting Veenendaal. Bij T-kuising links af, over de brug van het riviertje de Grift rechtdoor en dan 1e weg linksaf de Leevendaalselaan.
Aan het einde van deze weg links af de Cuneraweg. Na dit lange en vlakke stuk volgt de lastige klim van de Heimersteinselaan naar de finish in Ouwehands Dierenpark. Deze klim is over een afstand van ruim 1000 meter met een hoogteverschil van 45 mtr. gaat door het bos en wordt verlicht door 1000 brandende kaarsjes. Deze weg begint tegenover het hoofgebouw van Zideris.

Een geweldig mooie finale en een prachtig schouwspel: een echte Xperience.

Prijzen – Huldiging
 
Prijzengeld gelijk per afstand & extra prijzen in natura
Het prijzengeld voor de nrs. 1 t/m 5 is bij de alle wedstrijden voor de mannen en vrouwen gelijk.
Niet zo vreemd want 50% van de deelnemers is vrouw en dat is opvallend veel.
De snelste deelnemer per onderdeel ontvangt € 100,– aan prijzengeld.
Het totale prijzengeld bedraagt € 2160,– en wordt verdeeld onder de 40 snelste deelnemers.
Extra categorieprijzen in natura
Bij de Bergrace zijn extra prijzen in natura voor de drie snelste lopers in de negen verschillende leeftijdscategorieën op elke afstand. Zij ontvangen een paar sokken uit de Bergrace collectie met een winkelwaarde van € 10,00. Een blijvende herinnering aan de geleverde prestatie. Totaal komen 216 deelnemers in aanmerking voor deze prijs. *)
SUPER BELANGRIJK. De schoenmaat moet ALTIJD worden ingevuld op het inschrijfformulier. Dit is noodzakelijk voor het toesturen van de categorieprijzen. NIET ingevuld dan ontvang je ook geen sokken ook al ben je winnaar.
Deze prijzen kunnen worden afgehaald in het Jungle Restaurant op vertoon van je startnummer. De winnaars worden bekend gemaakt door de DJ en ze worden getoond op het scherm bij de inschrijflocatie.
Breedtesport event
De Bergrace by Night is een breedtesport event. Dat betekend dat iedereen gelijke kansen heeft op prijzengeld en een prijs in natura. Er worden geen toppers uit binnen- en buitenland uitgenodigd.
Voor iedereen een unieke medaille
Bij deelname aan deze Bergrace by Night Xperience ontvangt iedereen een fraaie medaille met een lint in een passende kleur. In de Bergrace Shop – Jungle restaurant kun je op achterzijde van de medaille GRATIS een sticker met daarop de gelopen afstand laten plakken.
Muzikale huldiging
Dit maakt het deelnemen aan de Bergrace by Night voor de snelle lopers extra aantrekkelijk. De huldigingen van de nrs. 1 t/m 5 van het totaal klassement per afstand vinden plaats in het Jungle restaurant. Zie onderstaand schema. De huldiging is een hoogte punt op de avond, want het gaat gepaard met een feestelijk onthaal met licht effecten, veel muziek en enthousiaste toeschouwers. Met andere woorden: gewoon heel hard lopen en zien op het podium te komen en het allemaal te ervaren.
Behoor je tot de prijswinnaars en je bent NIET persoonlijk aanwezig dan komt het prijzengeld te vervallen.

Prijzengeld per wedstrijd
Plaats Prijs
1          € 100,00
2          € 70,00
3          € 50,00
4          € 30,00
5          € 20,00

Leeftijdscategorieën
11 t/m 19 jaar
20 t/m 24 jaar
25 t/m 29 jaar
30 t/m 34 jaar
35 t/m 39 jaar
40 t/m 44 jaar
45 t/m 49 jaar
50 t/m 54 jaar
55 jaar en ouder

*) Deze prijs is van toepassing wanneer er 25 of meer in één leeftijdscategorie hebben deelgenomen in verband met het wedstrijdelement. De winnaars worden vastgesteld op basis van de door My Laps geregistreerde Netto tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *