Informatie

Belangrijk om te weten op 2 november

Omkleden

In het Jungle restaurant van Ouwehands Dierenpark is boven een beperkte kleedruimte. Op eigen risico kun je daar een sporttas achterlaten. Dat geldt ook voor de drie zalen beneden.

Tip: laat geen waardevolle spullen achter. Zie ook het item bewaarservice.

Leger des Heils

Met een extra kledingstuk naar de start!

Wie heeft dat niet thuis, sportkleding die je (bijna) niet meer draagt tijdens het lopen, trek deze aan wanneer je met de bus naar de start in Wageningen gaat.
Daar staat een bestelbus van het Leger des Heils klaar om die kleding in ontvangst te nemen. Zij hebben daar meerdere goede bestemmingen voor. En jij kunt starten in de door jouw gewenste outfit voor een goede prestatie.
Het Leger des Heils is enorm blij dat zij bij elke Bergrace by Night met een volle bus sportkleding huiswaarts keren en velen daarmee een plezier kunnen doen.
Het grote voordeel voor de deelnemer is dat hij weet waar zijn tas staat bij terugkomst in het Junglerestaurant van Ouwehand en de kledingkast is opgeruimd.
Er worden geen tassen met kleding teruggebracht naar Ouwehands Dierenpark.

Afterparty

Bergrace by Night: een avond Sporten & Stappen. Een danceparty van 20.00 tot ± 02.00 uur.

Opnieuw verzorgen DJ Mike en een LIVE Band de Frogs voor swingende dance music en creëren daarmee een perfecte sfeer voor en na de sportieve prestatie. De “Bergrace Danceparty” gaat nog even door na de laatste prijsuitreiking om 01.15 uur met een grote finale ter afsluiting.

Een nacht die elke hardloper minstens eenmaal moet beleven en nadien verslaafd raakt aan dit fenomeen net zoals vele anderen.

Bekijk de video van vorig jaar, waarbij de hele zaal los gaat!

Sfeer impressie van eerdere edities:

GRATIS Bewaarservice

De envelop die je ontvangt bij het ophalen van het startnummer kun je tijdens de race in bewaring geven met waardevolle spullen die passen in de envelop. Voordeel, hardlopen met pinpas op zak is niet meer nodig en na de finish weer snel binnen handbereik.
Deze servicepost is bij de inschrijving of bij de Bergrace Shop in het Jungle restaurant van Ouwehands Dierenpark.
Werkwijze: de envelop wordt dichtgeplakt/geniet waar je bij staat en kan alleen door jou worden opgehaald. Daarvoor heb je nodig het startnummer dat correspondeert met het nummer op de envelop. Ophalen van de envelop kan tot 00.30 uur.

Annuleren

Dat kan uitsluitend per mail.
Wordt de voorinschrijving geannuleerd en heeft er nog geen afschrijving plaats gevonden,
dan zijn daar geen kosten aan verbonden.
Heeft er al een afschrijving plaatsgevonden dan ontvangt de deelnemer 50% van het inschrijfgeld retour.
Bij annulering NA 28 oktober ontvangt de deelnemer geen inschrijfgeld retour. Afmelden is dan ook niet nodig. Kan een doktersverklaring worden voorgelegd dan ontvang je altijd 100% terug.
Deelnemers die NIET gestart zijn ontvangen per post de bestelde artikelen.

Extra SERVICE bij annulering 
Je kunt het startnummer ook aan een bevriende loper doorgeven indien de afschrijving al heeft plaatsgevonden. Bij het AFHALEN van het startnummer kan de persoon de inschrijving op zijn naam laten zetten, deze wordt dan in de uitslagenlijst opgenomen. Staat er een naam op het startnummer dan loopt de persoon deze race even met een andere naam. De e-mail bevestiging van de inschrijving moet getoond worden bij de omzetting. Aan deze extra service zijn geen kosten verbonden.

Wijzigingen afstand

De kosten bij het wijzigen van afstand bedraagt € 3,00 indien het inschrijfgeld is afgeschreven.. Wijziging bij het ophalen van het startnummer dan zijn er geen kosten aan verbonden. Je behoudt gewoon het toegekende startnummer.

Informatie Pendelbussen

De bussen van Hatro vertrekken vanaf de grote parkeerplaats van Ouwehands Dierenpark bij restaurant het Wereldpaleis. Deze parkeerplaats bevindt zich links van de hoofdingang van het Dierenpark richting Rhenen. De GRATIS bussen pendelen NON STOP naar Wageningen..
Op vertoon van het startnummer mag je instappen. Er is alleen plaats voor de deelnemers. Bergrace vrijwilligers zorgen ervoor dat het instappen correct en snel verloopt.

Houdt er rekening mee dat het lopen van de parkeerplaats naar de inschrijving en weer terug naar de bussen ± 20 min. in beslag neemt.
Voor de 5,6 km moet je uitstappen op de startlocatie aan de Marijkeweg en voor de overige afstanden is dat op de Costerweg in Wageningen en is ± twee minuten lopen naar de Markt.

DE ALLERLAATSTE BUS NAAR WAGENINGEN GAAT OM 22.30 UUR.

Na dit tijdstip rijden er geen bussen meer van de organisatie.

Reclameren

Het is mogelijk over de uitslag tot 24 uur na de race via info@bergrace.nl. te reclameren.
Nadien worden ze niet meer in behandeling genomen. Je kunt niet reclameren als je NIET start in de juiste categorie d.w.z. een vrouw start bij de mannen of een man bij de vrouwen. Wordt nadien niet aangepast in de uitslagenlijst dus wees sportief en start in de juiste categorie of bij de Mixed. .

Vrijwilligers

Wie komt het Bergraceteam versterken?

De organisatie van een Bergrace by Night is alleen mogelijk dankzij de hulp van ± 145 vrijwilligers. Ook jouw hulp kunnen wij goed gebruiken. Wil je ons helpen bij de voorbereiding in de laatste week of op de dag zelf, mail dan je gegevens aan ons door. In overleg wordt dan gekeken waar jouw capaciteiten en belangstelling het best tot zijn recht komt.

Ook verkeersregelaars zijn van harte welkom. Zij ontvangen van ons een wettelijk verplichte internetinstructie. Deze E-learning sessie kun je onder begeleiding doen op Dolderstraat 8, 6706 JE Wageningen of thuis achter de computer.
Voor informatie neem contact via info@bergrace.nl of 06-51 12 82 44.

Aansprakelijkheid

Deelname aan de “Bergrace by Night” is geheel op eigen risico en verantwoording.
De organisatie accepteert geen verantwoording wanneer het evenement door overmacht afgelast moet worden. Inschrijfgelden worden dan ook niet terugbetaald.

Na-inschrijving

Op 2 november om 19.30 uur gaat de NA- inschrijving in het Jungle restaurant van Ouwehands Dierenpark open. Vanaf dat tijdstip is het ook mogelijk je startnummer af te halen.

Verfrissing na de loop

Bij de finish in Ouwehands Dierenpark kan de deelnemer, onbeperkt, heerlijk fris water drinken. Geen plastic of blikjes meer die het milieu vervuilen.

Finish

Voor iedereen is de finish in Ouwehands Dierenpark. Toeschouwers zijn welkom, dat geldt ook voor de gezellige danceparty in het Jungle restaurant. Bij de finish zijn actief Bert Pessink en Jan Boer die bij aankomst o.a. met de winnaars in gesprek gaan over hun ervaringen.

Kilometeraanduiding

Alleen de laatste drie kilometerpunten worden aangegeven met het een bord “nog 3 km”, of “nog 2 km” en “nog 1 km”.

Faciliteiten

Er is een sportarts en een EHBO team aanwezig incl. AED’s. Deze zijn aanwezig bij de finish in de gele tent en op het parcours.
In Ouwehands Dierenpark is een beperkte kleedruimte in de bovenzaal van het Jungle restaurant.
Er zijn geen douches.

Parkeren

Deelnemers kunnen GRATIS parkeren op de twee grote parkeerplaatsen van Ouwehands Dierenpark. Gelet op de drukte is carpoolen een goede optie, dan kan iedereen parkeren.

Woon je dichtbij kom dan met de fiets.