Parcours

3,3 km

Het parcours is bijzonder en uitdagend. Via de Congreslaan van Ouwehand Dierenpark naar het fietspad van de N225. Daar linksaf, de Grebbeberg af langs de Erebegraafplaats. Dan een lange afdaling van 7% over het fietspad. Onder aangekomen direct linksaf de Cuneraweg op en volgen tot aan de Heimersteinselaan. Hier linksaf de Grebbeberg op met de 1000 brandende kaarsjes. Boven aangekomen rechtsaf naar de finish waar ook de start plaats vond. Een afwisselend parcours ondanks de korte afstand met een paar leuke uitdagingen, zoals naar beneden – en bergopwaarts lopen.

5,6 km

De start vindt plaats op de Marijkeweg in Wageningen voor het Rijn IJssel College. Via de Haarweg naar de kruising met de Zijdvang. Hier linksaf en na vijftig meter weer rechtsaf de Weidijk op. Aangekomen bij de grote weg (N225) rechtsaf over het fietspad en na zo’n 100 mtr. rechtsaf de Cuneraweg op. Na 650 mtr. linksaf de Heimersteinselaan op, voor de laatste kilometer bergopwaarts door het bos naar de finish in Ouwehands Dierenpark. Dit deel op de Grebbeberg is verlicht met de 1000 kaarsjes.

7,6 km

De route van 7,6 km begint op de Markt in het centrum van Wageningen bij de kerk. Voor het Gemeente huis langs, via het Bowlespark naar de Dijk. Na ruim één km bij de Wageningse Afweg de Dijk weer af. Einde weg rechtsaf richting de oversteek N225 daarna via de Zijdvang naar de Weidijk 1e weg links. Vanaf dat punt is de route gelijk aan de 5.6 km.

11,6 km

De start van de 11.6 km is ook op de Markt van Wageningen. Het parcours loopt via het Bowlespark en de Dijk richting Renkum. Voor het einde van de Dijk linksaf. Na de kruising met de Veerweg, via de Wilhelminaweg naar boven, een stevige klim. Bovenaan bij de Gen. Foulkes weg rechtsaf het fietspad op.
Bij de Nassaulaan, 1e weg rechts, afslaan en deze volgen tot je weer op de Gen. Foulkesweg uit komt.
Deze naar boven volgen tot de van Suchtelenweg, de 1e weg rechts. Hier rechtsaf naar boven en weer naar beneden o.a. via de Westbergweg. Onderaan bij de Veerweg rechtsaf en blijven volgen totaan het begin van de Dijk. Over deze Dijk langs de haven en rechtsaf de Wageningense Afweg op richting de kruising N225.

Na de oversteek via de Zijdvang, tussen de weilanden door richting Veenendaal.

Bij T-kuising links af, over de brug van de Grift rechtdoor en daarna 1e weg linksaf de Leevendaalselaan.
Aan het einde linksaf de Cuneraweg op. Na dit lange en vlakke stuk volgt de lastige klim van de Heimersteinselaan naar de finish in Ouwehands Dierenpark. Deze klim is over een afstand van ruim 1000 meter met een hoogteverschil van 45 mtr. Gaat door het bos en wordt verlicht door 1000 brandende kaarsjes. Een geweldige mooie finale en een prachtig schouwspel: een echte Xperience.